Rapport från Holland...

Rapport från Holland...

Om bloggen

Vi heter Susanne Karlsson och Annika Jarl Ljungsten och jobbar som sjuksköterskor på Strokeenheten (avd 24) på Centralsjukhuset i Karlstad. Vi är först ut i ett projekt för erfarenhetsutbyte som Landstinget i Värmland startat upp med Jeroen Bosch Hospital i Hertogenbosch i Holland. Där kommer vi att under två veckor studera hur de på en neurolog- och strokeavdelning arbetar. Här ska vi dagligen försöka dela med oss av våra erfarenheter under vår vistelse.

Vi blir glada om ni skriver en hälsning till oss när ni följer oss på bloggen.

Fredag den 16 april

dagbokPosted by Annika o Susanne Sun, April 18, 2010 17:59:20

En arbetsdag på avdelningen, där vi försöker hänga med lite i svängarna när det pratar holländska men framförallt studera deras sätt att jobba. Det är inte alltid helt enkelt...

En företeelse som vi noterat på avdelningen är att alla dessa doktorer som finns på avdelningen verkar ha långt större insikt och kunskap om hygien än våra kollegor. Är det en utbildningsfråga?

En annan positiv upplevelse är att det verkar råda en mycket god och avslappnad stämning mellan läkare och sköterskor och man känner inte av hierarkin i något större omfattning mellan dessa två arbetsgrupper.

På hemvägen från jobbet stannade vi till vid ett konditori för att testa en specialitet från Herrogenbosch, som ju i dagligt tal oftast benämns Den Bosch. Det är en bakelse av minst sagt rejäl storlek gjord av smördeg doppad i mörk choklad och fylld med grädde. Det var väldigt gott!!!

Konditoriets innehavare som belönats i staden för sina Bosch-bullar:

Ett anslag på väggen som beskriver den inhemska bakelsen:

Hemma - redo för att avsmakas:

Kvällen avslutades med en trerätters middag på en jättemysig restaurang på en av stadens många restauranggränder.

God natt jord!

Susanne & @nnika

  • Comments(0)//hertogenbosch.ljungsten.com/#post4