Rapport från Holland...

Rapport från Holland...

Om bloggen

Vi heter Susanne Karlsson och Annika Jarl Ljungsten och jobbar som sjuksköterskor på Strokeenheten (avd 24) på Centralsjukhuset i Karlstad. Vi är först ut i ett projekt för erfarenhetsutbyte som Landstinget i Värmland startat upp med Jeroen Bosch Hospital i Hertogenbosch i Holland. Där kommer vi att under två veckor studera hur de på en neurolog- och strokeavdelning arbetar. Här ska vi dagligen försöka dela med oss av våra erfarenheter under vår vistelse.

Vi blir glada om ni skriver en hälsning till oss när ni följer oss på bloggen.

Välkommen till Sverige!

dagbokPosted by Annika o Susanne Sun, May 23, 2010 23:35:01

Nu har Anneke och Petra varit hos oss i en vecka. Tiden går fort och vi har inte riktigt hunnit med att blogga. Både Anneke och Petra har varsin blogg där de skriver om sin tid i Sverige, på samma sätt som vi gjorde när vi har hos dem, bortsett från att vi gjorde en gemensam blogg.

Här kommer bloggadresserna:
http://petrainzweden.waarbenjij.nu/
http://zusterannekeinzweden.waarbenjij.nu/

Det har varit hektiska dagar, inte minst beroende på att den första dagen raskt och lite snopet försvann då askmolnet från Islands vulkan på nytt gjorde sej påmind och för en dag orsakade stängda flygplatser i bl a Holland. På tisdagen anlände de i vart fall och vi for till flygplatsen och tog emot dem. Deras bagage blev i hastigheten kvar ett par timmar längre i Köpenhamn än vad som var tänkt, men även bagaget kom fram till Karlstad såsmåningom.

Efter en lite kortare introduktion än planerat har det alltså blivit några dagar i "skarpt läge" på avdelningen. Det har varit väldigt roligt att få visa dem hur vi jobbar och även att få slipa lite på engelskan igen. Våra kollegor har visat sej från sin bästa sida och pratat så mycket engelska som möjligt för att få Anneke och Petra att känna sej välkomna hos oss. Det har också blivit rond på engelska för deras skull. Det kändes lite märkligt att prata engelska på ronden med våra doktorer, men det gick ju bra det med!

På lördagsförmiddagen gjorde vi en liten utflykt till Ulsvby, närmare bestämt Alstrum gård där vi bjöd våra holländska kollegor på en nära titt på den värmländska naturen. Det blev en tripp på hästryggen i skogen! Varken Anneke eller Petra, eller för den skull vår boss Lena, hade ridit innan, men det gick ju lysande. Inga avåkningar eller skador. Ja, fast det är klart - Petra häst gillade inte flygfäna som besvärade honom en aning så han la sej ner på en grusväg helt utan förvarning - mest för att klia sej på magen!!! Det såg ut som när en kamel lägger sej ner för att passageraren på ryggen lättare ska kunna kliva av! Ja, men tur att det var lugna Petra som satt på. Hon klev lugnt av när han så snällt låg ner och inte alls verkade planera för att kliva upp igen. Nåja, med lite övertalning klev han upp till slut och vi kunde slutföra vår rundtur. Inga mer pauser av det slaget blev det under färden i vart fall.

Imorgon är det full fart igen. See you!

  • Comments(0)//hertogenbosch.ljungsten.com/#post12
Next »