Annika tycker till...

Annika tycker till...

Om min blogg

Här kommer jag att skriva om allt möjligt. Berätta om valda delar ur mitt liv, ventilera åsikter, fundera kring hundträning och annat som jag tycker är intressant. Frivilligt att läsa och frivilligt att kommentera.
Jag har också lagt till en kategori där jag skriver om hur livet förändrades i och med en bröstcancerdiagnos. Det är främst för att jag själv ska "skriva av mej" och definitivt inte i syfte att man ska "tycka synd om mej".

Kennelläger och bröllopsdag...

Gott & BlandatPosted by Annika Mon, July 18, 2011 15:42:10

Kôrs i taket - kvinnan bloggar! Ja, det är väl på tiden. Eller kanske inte...? Man har liksom tappat takten vad gäller bloggandet. Det blir mest korta statusuppdateringar på FB och då känns bloggandet lite överflödigt. Det verkar vara fler än jag som drabbats av det syndromet. Lite trist egentligen. Visst har man (vi som är lätt skadade och beroende av FB i alla fall) koll på folk och är till viss del uppdaterad vad som händer, men jag tillhör de som faktiskt tycker att det är underhållande att läsa (vissa!) bloggar, även om det blir alltmer sällan. Blev dock jätteglad för ett tag sen då en kennelkompis (Pia) nyligen uppdaterad sin blogg. Tack!

Ska dock försöka sammanfatta lite av vad som hänt sen sist jag skrev. Har nu genomfört ett år på min vidareutbildning (av 2,5 år på halvfart) till distriktssköterska. Både roligt och jobbigt. Har haft förmånen att få jobba lite extra som sköterska på vårdcentralen, vilket är jätteroligt och jättesvårt! Har dock superbra och väldigt tålmodiga kollegor som jag flitigt bombarderar med frågor och råd när jag är där. Jag trivs dock himla bra på Strokeenheten på sjukhuset och är väldigt glad att jag under min studietid har möjligheten att kunna både få jobba där och på vårdcentralen!

Fritiden åtgår i vanlig ordning mest åt hundaktiviteter. Hoppiloppan och jag gör en del framsteg i träningen, även om det självfallet inte går så fort och lätt som man möjligen hoppats. Jag har inte riktigt körkort än på min svarta torped, men vilket år som helst så...! Vårt mål är i alla fall att komma ut på prov i år, men det spörs hur det blir med den saken... Vi jobbar som sakt "på sikt"!

Vi har i alla fall haft förmånen att bevista två kennelläger i sommar. Först ut var Rapports Kennel Camp i Mullsjö och direkt därefter Akjas kennelläger i Älandsbro. Två fantastiskt lärorika och trevliga kennelläger. All heder åt dessa uppfödare som ordnar fina träningstillfällen och trevlig samvaro åt oss valpköpare. Vi är ju självfallet lyckligt lottade som har förmånen att åka på två läger!

Efter Akjas läger styrde vi kosan lite söderut, närmare bestämt till Alnön utanför Sundsvall. Dels för att njuta ett par dagar i stugan och dels för att fira Mamma & Pappa som lämpligtvis firade sin 50-åriga (!) bröllopsdag just då. Ida och Andrea kom också upp till Sundsvall och det var ju extrakul att Andrea hade möjlighet att vara med, tycker jag. Hon njöt av varje minut där. Vi hade otrolig tur med vädret och njöt av sol, trevligt sällskap och hann bada i havet flera gånger under helgen. Havet var ovanligt varmt (över 20 grader) vilket det inte brukar bli förrän i augusti annars. Pappas bröder, Sven och Classe och självfallet min brorsa Per-Ola och Magnus med familjer var med. Jätteroligt att träffa alla! Marre hade förberett med tipspromenad och div aktiviteter och dessutom fått tag i en film från bröllopet och en ljudupptagning, som han med div tekniska hjälpmedel klippt ihop och som han visade för sällskapet. Häftigt att se mormor, morfar, farmor och farfar på film!!!

En rolig händelse i sommar var ju förstås Securitas-SM i Karlsborg. Tyvärr gick det av stapeln samma helg som Rapports Kennelläger, så jag kunde inte närvara. Däremot var Anders och farbror Fisen där, som första (!) deltagare någonsin av hundförarna i Värmland! Extra roligt var förstås att de placerade sig på en hedrande 5:e plats av 20 startande. Norra laget (där Värmland ingår) blev 2:a i lagtävlingen. Stort GRATTIS till Anders och bäste farbror Fisen!!! Isak blir 9 år i augusti och åldern börjar ta ut sin rätt, bl a genom lite skrotig rygg, men han är en klippa och gör alltid sitt bästa! Vilken pärla!!! Förstår att husse är mäkta stolt! Självfallet även undertecknad! smiley

Ja, förutom de här bilderna finns album med ett gäng kort i Galleriet både från Sundsvall och från Akjaslägret. Såsmåningom även från Rapports Kennel Camp och Securitas-SM i Karlsborg.

Nu har vi varit hemma en dryg vecka. Jag har jobbat, men Anders har fortfarande semester. Till veckan bär det av söderut, närmare bestämt Malmö, där Schäfer-SM arrangeras i år. Det ska i vanlig ordning bli jättespännande. I år arrangeras även svenskbruksgrenarna på samma plats och även lydnad samt agility. En stor eloge till arrangören! Extra roligt är ju förstås att Anders fått förmånen att döma IPO-FH spåren!

See ya!smiley

  • Comments(2)//annikasblogg.ljungsten.com/#post57