Annika tycker till...

Annika tycker till...

Om min blogg

Här kommer jag att skriva om allt möjligt. Berätta om valda delar ur mitt liv, ventilera åsikter, fundera kring hundträning och annat som jag tycker är intressant. Frivilligt att läsa och frivilligt att kommentera.
Jag har också lagt till en kategori där jag skriver om hur livet förändrades i och med en bröstcancerdiagnos. Det är främst för att jag själv ska "skriva av mej" och definitivt inte i syfte att man ska "tycka synd om mej".

YES!

Gott & BlandatPosted by Annika Thu, February 10, 2011 09:58:58

Det kommer mera! Ja, snö alltså. Förlåt att jag tjatar lite, men hugga härligt med mer snö ovanpå all tråkig is, som gjort skidspår och vägar mer eller mindre oframkomliga och livshotande. Visserligen säkerligen en försäljningshit för broddtillverkare och gipstillverkare, men mest besvärligt för oss andra. Hur som helst är jag, till skillnad mot många andra som längtar till vår och barmark, oerhört tacksam för den snö som nu så vackert ramlar ner från ovan. Visserligen kommer det att innebära en massa styrketräning i form av snöskottning, men det tar jag gärna. Vi har ju också förmånen (!?) att ha två hus och därmed två garageuppfarter och två ingångar till entrédörr att skotta! Ser nu fram emot att skidspåren ska köras upp ordentligt så vi fortsatt får ägna oss åt favoritsysselsättningen med våra dogs.

Farbror Fisen hänger gott med i skidspåren, trots sina 8,5 år på nacken. Han är en fantastisk hund min bäste Fis! Hållit sig hel och frisk så här långt, trots att vi kört både IPO, svensskydd, spår, lydnad, skidor och allt annat som jag testat på med honom. Vilken räkmacka - inser jag nu... Hur som helst så jobbar han numera för fullt som tjänstehund med Anders, som blir mer och mer betydelsefull för Fisen. Han funkar fint i tjänst och börjar bli riktigt laddad när Anders tar på uniformen och förbereder sig för att åka till jobbet, där han får härja och låta hur farlig han vill där bak i bilen. Vilken lycka!!! Nej, men visst är det väl ändå fantastiskt att han fått "skola om sig" på gamla dagar och nu får jobba som tjänstehund! Morsan är mer än stolt!!!

Säkerligen är också farsan Fisen vara stolt över sina avkommor, som lyckats så väl. Mirra med Lisabeth (som för övrigt stoltserat på bild flera gånger i Brukshunden) som förutom bruks och lydnad, räddnings- och bevakningsträning också tävlat i freestyle och t o m kvalat in och deltagit i Agria Cup på Stora Stockholm och placerade sig 3:a i klass 2!!! Och brorsan Moritz som blivit svensk och estnisk utställningschampion (och därmed klar för Crufts!) och kom 3:a i championklass på Stora Stockholm. Han är också bevakningshund och tävlar både bruks och lydnad. Sen har vi ju Rex (Milo) ur samma kull som är aktiv bevakningshund och Mirrack som tävlar bruks och BSL. Alla från Isaks första kull hos kennel Aussie Action i Matfors utanför Sundsvall. Oerhört roligt att de visat sig så arbetsbara och fina!

Lisabeth & Mirra på Agria Cup.

Jenny & Moritz BIG-vinnare på Nordic 2010

Rex (Milo)

Nej, nu blir det nog till att skotta lite och sen är det snart dags att sladda in till jobbet.

Kör lugnt i snöyran.

@nnika

  • Comments(1)//annikasblogg.ljungsten.com/#post56