Annika tycker till...

Annika tycker till...

Om min blogg

Här kommer jag att skriva om allt möjligt. Berätta om valda delar ur mitt liv, ventilera åsikter, fundera kring hundträning och annat som jag tycker är intressant. Frivilligt att läsa och frivilligt att kommentera.
Jag har också lagt till en kategori där jag skriver om hur livet förändrades i och med en bröstcancerdiagnos. Det är främst för att jag själv ska "skriva av mej" och definitivt inte i syfte att man ska "tycka synd om mej".

Mera snö till folket!

Gott & BlandatPosted by Annika Wed, February 02, 2011 11:43:47

Inte snabbast i byn att uppdatera bloggen, men ikapp en del (typ Ida N!).

En hel del av mina bekanta klagar friskt på både kyla och snö, men jag tillhör den minoritet (?!) som faktiskt gärna skulle önska mer av den varan. Vi har ju även den här vintern ägnat ganska många timmar i skidspåret med dogsen. Tror faktiskt att det är det roligaste jag gjort tillsammans med hund. Redan på "den gamla goda tiden" med min första schäfer Rufus, blev jag introducerad i denna sport av Lars. Det har inte blivit så mycket åka sen dess, men farbror Fisen har alltid funkat bra i skidspåret och de "svarta råttorna" - Black Sisters, går minst sagt som oljade blixtar i vinterterräng. Det är ibland med livet som insats man beger sig ut på banan! Turer i trånga spår i skogen är inte alltid att tänka på med dessa galningar, men banvallen där det oftast finns två parallella skidspår uppkörda passar perfekt.

Häromveckan däremot var det mer likt isracing när vi tog mod till oss att efter töväder och efterföljande kyla ge oss ut på MYCKET isiga spår. Det blev en minst sagt snabb tur till Ulvsby och tillbaka (ca 1,6 mil) då vi inte tog många stavtag åtminstone första halvan till Ulvsby.

Vad avser annan träning (typ lydnad och sånt) har det blivit glest av i vinter. Jag och min lilla Hoppiloppa hamnar ibland i diskussioner vad gäller ljudnivån på träningen (och annars också) och det har varit riktigt skönt att vila lite från det. Undivande av problem? Ja, möjligen, men jag tror vi mått bra av en paus i vart fall. Vi har som sagt fokuserat på fysdelen och om inte annat är hon verkligen i fin form. Har fällt som en galning (och jag har dammsugat hela tiden känns det som) men nu börjar hon sätta päls igen och är sådär lurvig, som hon blir innan pälsen växt ut ordentligt. Nu har hon dessutom börjat löpa. Skönt att hon gör det så här tidigt på året och jag hoppas (den här gången också!) att hon ska "lugna ner sig lite" i och med löpet. Ja, vi får väl se. Vilket år som helst!

Har anslutit mej till "sekten" också! Ja, jag har läst att det kallas så. LCHF alltså! Hur som helst har Anders och jag testat på det ett tag och för vår del funkar det bra. Var på en föreläsning med Andreas Ehnfeldt på en kvinnomässa i lördags. Himla intressant faktiskt. Det ger ju en lite annan dimension åt vårt stora hälsoproblem - fetma och vår nya stora folksjukdom: diabetes typ 2. Och hur vi i Sverige traskar efter USA i deras skrämmande trend, både vad gäller andel överviktiga människor med allt vad det innebär. Skulle vara intressant att se lite statistik på hur många personer och hur mycket av skattemedlen i Sverige som nu läggs på den populära, enkla och i USA sedan länge flitigt använda bantningsmetoden: GBP (gastric by pass). Självfallet säkerligen livsnödvändigt för en liten del, men knappast i den omfattning den tycks ha svällt ut i nu!

I väntan på mer snö...

Sköt om!

@nnika

  • Comments(1)//annikasblogg.ljungsten.com/#post55