Annika tycker till...

Annika tycker till...

Om min blogg

Här kommer jag att skriva om allt möjligt. Berätta om valda delar ur mitt liv, ventilera åsikter, fundera kring hundträning och annat som jag tycker är intressant. Frivilligt att läsa och frivilligt att kommentera.
Jag har också lagt till en kategori där jag skriver om hur livet förändrades i och med en bröstcancerdiagnos. Det är främst för att jag själv ska "skriva av mej" och definitivt inte i syfte att man ska "tycka synd om mej".

Det är mycket nu...

Gott & BlandatPosted by Annika Sun, October 31, 2010 01:37:04

Ja, det är det väl jämt. Jag har en förmåga att ständigt fylla min kalender till bredden, och helst lite till! Ibland blir jag tröttare på mej själv än annars... Det är väl bara att acceptera kanske, att man är obotlig tidsoptimist och tror att om man bara vill nåt tillräckligt mycket så funkar det. Ungefär som "the american dream".

Så den gångna veckan har inte varit något undantag direkt, även om det inte brukar vara fullt så hektiskt schema. Började med att ägna hela måndagen åt studier, upp tidigt tisdag morgon (närmare bestämt kl 05) för att 06.39 kliva på tåget i riktning mot hufvudstaden för två dagars kurs på JAG. Landade hemma en timme senare än beräknat (vilken skräll SJ!!!!!) på onsdag kväll. Upp tidigt torsdag morgon då Ulle, Conny och jag drog en sväng till Ljungskile t o r för lite hundträning. Fredag morgon hämtade Jennie och Ulle upp mej samt Linda och vi styrde kosan på den MYCKET HALA vägen norrut mot Munkfors för en tvåtimmarsritt på islandshästar. Det var superhärligt (bildbevis kommer senare). Hann med ett personalsamtal på eftermiddagen och en kaffe inne hos dottern innan det var dags att packa igen. Denna gång stod Vårgårda på schemat. Anders var nämligen bokad för att döma deras prov lördag och söndag och han ville gärna ha lite resesällskap. Alltid trevligt att besöka Sk Vårgårda, så jag hängde på. Vi inkvarterades på Tånga Hed, där vi huserade utan värre trängsel under helgen.

Det hade kommit ett par väldigt sena strykningar (trist att vara arrangör då), så tävlingsdagen blev lagom lång i den kalla blåsten. Fast vi slapp regn i vart fall - alltid något. Sk Vårgårda med spårchef Håkan Karlsson i spetsen bjöd i vart fall på helt fantastiska spårmarker och ett mycket proffsigt spårupplägg (ja, resten också för den delen) med minutiöst noga rekade spår med absolut fullängd! Ja, det är ju egentligen konstigt att man ska behöva påpeka och berömma arrangören för detta, men så är i fallet. Alltför ofta ser man slarvigt förberedda spårområden på IPO-proven och på tok för korta och regelvidriga spår. Det är synd för sporten, tycker jag, att man många gånger inte lägger ned sej och rekar spår ordentligt inför prov. Både nonchalant mot de som tränat inför proven och självfallet vatten på kvarn för de som anser att IPO är nån form av "schäfer-agility", "sockerplast-skydd" el nåt liknande som inte riktigt är på "allvar".

I vart fall deltog idag en riktig gammal "bruksräv" (som deltagit på flera SM, men då i svenskbrukset) som nu beslutat sej för att testa IPO och BSL med sin nya hund. Gissar att vi får se ekipaget på IPO-SM framöver. Självfallet dissar jag varken svenskbrukset eller IPO't. Det är ju himla bra att det finns variation bland våra bruksgrenar så att man kan välja det som passar en själv och ens hund bäst, för närvarande, utan att behöva strida om vilken gren som "är bäst".

Dagens prov bestod av BSL och BSP. Himla kul att se BSP förresten - det blir ju inte ofta. Dessutom var det extra roligt att bägge hundarna spårade riktigt bra och klarade sina prov. Imorgon är det dags för IPO och även där har det kommit några återbud. Fast det är ju skönt om inte dagen blir så lång - vi har ju en bit hem också.

Nej, nu ska jag släcka lampan och försöka komma ihåg att ställa om klockan innan jag somnar. Fast om det blir tokigt kommer vi ju i vart fall sannolikt inte för sent imorgon bitti...

Sköt om!

@nnika

  • Comments(0)//annikasblogg.ljungsten.com/#post54