Annika tycker till...

Annika tycker till...

Om min blogg

Här kommer jag att skriva om allt möjligt. Berätta om valda delar ur mitt liv, ventilera åsikter, fundera kring hundträning och annat som jag tycker är intressant. Frivilligt att läsa och frivilligt att kommentera.
Jag har också lagt till en kategori där jag skriver om hur livet förändrades i och med en bröstcancerdiagnos. Det är främst för att jag själv ska "skriva av mej" och definitivt inte i syfte att man ska "tycka synd om mej".

Semester och bloggtorka...

Gott & BlandatPosted by Annika Sat, July 17, 2010 15:45:59

Semestern har så infunnit sej, faktiskt sedan två veckor tillbaka. Jag tillhör den skara som verkligen fått uppleva sol och sommarväder på semestern. Avundas inte dem som jobbat under de extremt varma och svettiga förhållandena och känner medlidande för de patienter som behöver vårdas på sjukhus dessa dagar. Endast en vecka återstår nu för mej av den här periodens ledighet och dagarna rusar minst sagt iväg. Ja, nu är det inte alls synd om mej - jag har faktiskt två veckors ledighet att se fram emot i augusti också.

För tillfället sitter jag med altandörren öppen och hör regnet ösa ner utanför. Har passat på att ställt ut ett gäng blommor som normalt sett tillbringar sitt liv inomhus för en rejäl rotblöta i sommarregnet. Egentligen skulle man själv vara ute och njuta av den ljumma duschen från ovan. Det är himla skönt, fast det var länge sen man tog tillfället i akt att på det sättet njuta av en dusch utomhus. Trist att man ibland blivit så vuxen...

Vi har, som många tidigare år, bevistat Akjas kennelläger. Verkligen en av årets höjdpunkter. För Gunnel och Görans del var detta det 30:e året som de arrangerade läger! En minst sagt beundransvärd företeelse! Det har de senare åren avhållits i Älandsbro, på Brovallens idrottsanläggning. En i alla avseenden lämplig plats för kennelläger. En stor grusplan för husvagns- och husbilsparkering, en stor och superfin fotbollsplan där vi tältare tillåtits husera i anslutning på en av dess kortändar. En anläggning med flera rejäla omklädningsrum och duschutrymme, toaletter, kök och utrymme för samlingar inomhus om vädret skulle sätta stopp för utomhusaktiviteter. Nu minns jag knappt något läger med dåligt väder, men ändå.

Årets läger var i likhet med tidigare fantastiskt roligt och lärorikt. Jag hade förmånen att få vara med i appelgruppen med Hoppiloppan där fantastiskt duktiga och sympatiska Annika Hälldin anlitats som instruktör! Tack för alla goda råd och tips! Det känns mer som en släktträff (vilket det ju på sätt och vis är) där man umgås med nära och kära i både träning och i lite mer avslappnade former. Förmiddagarna är vikta för träning i olika grupper, gemensam lunch kl 12 och därefter "hopp och lek" på eftermiddagarna för att sen samlas igen framåt kvällen för grill och samvaro för de som vill. Även en del eftermiddagar fylls förstås med hundträning, men då av mer "frivillig" art.

Tonårssonen Adam chockade oss genom att helt (?!?!) frivilligt hänga med oss till Norrland i år. Även möjligheten att skippa hunddelen och stanna på Alnön hos släkten avböjdes! Efter någon dags total tristess med en del gitarrspelande och några timmar framför laptopen började dock den unge mannen att trivas riktigt bra på lägret...! smileyDet var skoj! En eftermiddag gjorde vi en utflykt till Ö-vik där vi besökte Fjällrävens outlet (som dessvärre inte bjöd på några större fynd i år) och tog tillfället i akt och bjöd in oss på kaffe hos barnens faster Stina, som numera bor i Domsjö med sin man. Det var himla trevligt!

Förutom träningar genomfördes i vanlig ordning mentaltest för en kull. Detta år var det dags för N-kullen, som nära nog alla genomförde testen med bravur. I år hade den lokala schäferklubben även ordnat exteriörbeskrivning för korning dit också "övriga" kunde anmäla sej, så jag tog chansen att få Hoppiloppan exteriörbeskriven. Trots i princip helt avsaknad av päls så gick det vägen och hon har nu godkänd exteriör för korning. Tack för det!!! smiley

Lägret var nog ett av de händelserika i sitt slag. Bitskada i finger med tillhörande stelkramp (undertecknad), bitskada i vad med tillhörande stelkramp, tappat hundsläp (EJ undertecknad) i turligt nog mycket låg fart som endast medförde skråma på parkerad bil och något omskakade hundar, påbackad parkerad bil (som rullade ner i dike!), ormbiten hund m m!!! Ja, som tur var kom ingen allvarligt till skada i vart fall även om det innebar en del olägenheter.

Hade tagit med vår "leksak" (minidatorn) till lägret då min avsikt var att blogga direkt från lägret, men det blir ju inte alltid som man tänkt sej...

Fotat har vi däremot gjort en hel del och två album med bilder från lägret finns utlagt i galleriet - Akjas.

Efter avslutat läger styrde vi kosan mot stugan på Alnö = världens vackraste och härligaste ställe! Här tillbringade vi flera dagar i fantastiskt väder tillsammans med övrig familj och släkt hemma i Sundsvall. God mat, bad, mycket musik med avslutande inspelning av en låt komponerad av unge herr Jarl med schyssta doabrudar! Det hann även med att bli en dagstripp till Fränsta där storebror med familj skaffat sej ett eget sommarställe.

Album med bilder från Sundsvallsvistelsen finns utlagt i galleriet - Gott & Blandat.

Nu har vi varit hemma ett par dagar och landat lite. Andrea har passat huset och med hjälp av sina assistenter bl a hållt mina blommor vid liv. Varmt tack för det!

Tvätt och luftning av sovsäckar och annat material har vi sysselsatt oss med också.

Igår var dock en mycket tung dag. smileyVår bästa Impa, som ställt upp för oss och framförallt sin bäste husse Anders som hon kamperat ihop med både på jobbet, på tävlingsplan och inte minst hemma, har nu fått somna. En fantastisk hund som alltid satsat 100% i alla lägen har under åren i tjänst och på träning/tävling ådragit sej betydande skador i höft och rygg, men behöver inte längre ha ont utan får vara drottning i hundhimlen istället. Stort TACK till Gunnel & Göran för förtroendet att ha fått förvalta denna pärla!

@nnika

  • Comments(9)//annikasblogg.ljungsten.com/#post52