Annika tycker till...

Annika tycker till...

Om min blogg

Här kommer jag att skriva om allt möjligt. Berätta om valda delar ur mitt liv, ventilera åsikter, fundera kring hundträning och annat som jag tycker är intressant. Frivilligt att läsa och frivilligt att kommentera.
Jag har också lagt till en kategori där jag skriver om hur livet förändrades i och med en bröstcancerdiagnos. Det är främst för att jag själv ska "skriva av mej" och definitivt inte i syfte att man ska "tycka synd om mej".

Dalarna och sommar

Gott & BlandatPosted by Annika Tue, June 29, 2010 12:59:43

Ja, då har vi för en liten tid sen (är ju inte så himla snabb med uppdatering, som bekant) tillbringat en hel helg i Borlänge där Anders var uppbokat att döma Sd Dalarnas första IPO-prov och där jag tjänstgjorde som provledare. Det var jätteroligt att få förmånen att bistå alla dessa trevliga dalmasar på deras första och jättefint arrangerade tävling.

Vi åkte upp redan på fredagen och hann med att kolla in spårmarker och tävlingsplan innan det mörknade. Ingen sovmorgon på lördagen (för en del av oss i vart fall!) utan upp tidigt för att bege oss till Borlänge BK där det avhölls officiell utställning. Tina hade ett helt gäng adepter med avkommor efter Foxz som skulle ställas och jag fick förmånen att få ett rejält motionspass genom att visa hund i flera av klasserna. Det var många år sen sist, men det avlöpte väl. Roligast var förstås att Tinas tik Leaza (efter Kustmarkens Ådi och Lappfjälllens Caxiga Vilja) som jag visade vann juniorklassen endast 9,5 mån gammal och dessutom fick CK och självfallet ett väldigt fint omdöme. Tack Tina för förtroendet!

Efter utställningen dit även Anders anslöt såsmåningom (!) förflyttade vi oss till Amsbergsvallen (en jättefin liten fotbollsanläggning, som de hyrt över helgen för tävlingarna) för att förbereda inför eftermiddagens BH-prov där 5 st ekipage var anmälda. Provet avlöpte väl med samtliga deltagare godkända. Roligast var ändå att ha med Sveriges (gissningsvis enda?!) welsch corgi cardigan på BH-provet. En mycket egen herre som dagligdags kallas Timmy. En mycket charmig herre, som synes...

En tidig kväll efter intagen middag. Dock hann vi med en liten stund framför TV'n och tittade på lite annan sorts ögonfröjd i form av vackra människor på prinsessbröllopet.

Tidig söndagmorgon förstås med samling inför BSL- och IPO-provet som lockat 8 anmälda. Det var tillresta tävlande ändå från Karlstad, vilket självfallet var extra roligt för vår del. Nu gick det inte lysande för alla tävlande förstås, men det är en annan historia. Arrangemanget avlöpte i vilket fall kalasbra och jag vill ge en stor eloge till arrangörerna Sd Dalarna med Tina i spetsen för en väl genomförd tävling. Ett superfint prisbord som sannolikt lockar många fler tävlande till nästa år och en jättefin arena perfekt för IPO-prov, så man får hoppas att Amsbergs IF är lika positivt inställda till fler liknande arrangemang framöver.

Här poserar domare Ljungsten tillsammans med Susanne & Akjas Marro samt Susanne & Koyutuk Felixz som bägge blev godkända i BSL 1. Grattis till er!

Rätt mosiga efter helgens bravader styrde vi sent söndag eftermiddag mot Värmland igen. Varmt TACK till Tina & Co för en himla trevlig helg i Dalarna!

Även midsommarhelgen har passerat med en nice midsommarfest i Visterud hos Micke & Ida. God mat och trevligt sällskap! Andrea njöt nog mest av alla tror jag. Hon har förstånd att uppskatta partyn! Matchen i kubb behöver däremot inga kommentarer! En uppiggande cykeltur hemöver Skived framåt småtimmarna där åtminstone några av dogsen fick sej en rejäl motionsrunda. Det var ju bra så sov de också länge morgonen därpå...

Nu har jag bara några jobbpass kvar innan det är dags för några veckors semester! Det ska bli himla gôtt! I vanlig ordning är en stor del av ledigheten redan planerad, men vi ser fram emot i första hand årets upplaga av Akjas Kennelläger och sen några dagar i vår bästa stuga på Alnön. Ja, maken fyller ju 45 på fredag också - icke att förglömma!

Igår em/kväll gjorde vi en familjetripp till Butorp på kvällskvisten. Fantastiskt väder och lättillgängligt med rullstol gjorde det möjligt för en fisketripp för oss alla. Dessvärre var det dåligt med fiskefångst men vi hade åtminstone en väldigt härlig kväll! Nästa gång tar vi nog med korv så vi kan testa den fina grillplatsen också. Inget går upp mot svensk sommar!!!

Kram på er!
@nnika

  • Comments(2)//annikasblogg.ljungsten.com/#post51