Annika tycker till...

Annika tycker till...

Om min blogg

Här kommer jag att skriva om allt möjligt. Berätta om valda delar ur mitt liv, ventilera åsikter, fundera kring hundträning och annat som jag tycker är intressant. Frivilligt att läsa och frivilligt att kommentera.
Jag har också lagt till en kategori där jag skriver om hur livet förändrades i och med en bröstcancerdiagnos. Det är främst för att jag själv ska "skriva av mej" och definitivt inte i syfte att man ska "tycka synd om mej".

Alla möjliga examen...

Gott & BlandatPosted by Annika Thu, June 10, 2010 23:24:05

Min bäste Isak, numera oftast kallad farbror Fisen, har gått och blivit tjänstehund på Securitas!!! Vilken kille! Ja, det måste jag väl också säga om Anders, som med god hjälp av bl a Kenneth "konverterat" honom till väktarhund. Fisen har självfallet först genomfört godkänd L-test för att därefter utbildats och sen "körts upp" för polisen i Värmland. Undertecknad är en minst sagt stolt matte, men självfallet är det också ett litet mått av sorg att han numera inte längre bara är min lilla morsgris längre....

Detta förstås helt beroende på att Impa numera är justerad i rygg och en av höfterna att det inte funkar att ha henne i tjänst längre. Hon har tjänat sin tid på Securitas väl och i alla lägen satsat helhjärtat! Syster-yster. Nu blir det glassar-liv för hennes del.

En annan avslutad utbildning står unge herr Jarl för. Han har idag gått ur 9:an! En uppklädd ung man i svart kostym (ja, som han själv önskade!) vit skjorta och slips och med en lätt stekar-frilla gjorde självfallet mamman både stolt och lite rörd!

Till hösten blir det förhoppningsvis musiklinjen på Sundsta för hans del, men det är ju inte klart än med intagning och sånt förstås. I första hand sommarlov och tre veckors sommarjobb som bl a ledare på fotbollsskolan.

Pga av att jag nu i princip helt överlåtit farbror Fisen till Anders innebär det att jag kan ägna all min "träningstid" till Hoppiloppan, vilket är välbehövligt. Ibland går det riktigt lysande och vissa gånger helt åt pipsvängen, men vi jobbar på. Skam den som ger sig!

Ja, sista helgen i maj gjorde vi och syrran BH-prov. En sak är helt säker: Hoppiloppan kommer nog alltid att underhålla publiken på ett eller annat sätt! Det var en inte helt behaglig provdag, även om vi fick godkänt betyg på provet. Miljödelen var en baggis, men att bli lottad i första paret på lydnaden, i ösregn och att dessutom få ligga plats först var väl en inte helt optimal start....! Hon låg åtminstone platsen, men när jag plockade upp henne därifrån var det som att dra ur korken på en champagneflaska! Hon hade ju hunnit ladda jättelänge och var inte riktigt i önskad fas för lydnaden sen.... Nåja, vi genomförde i vart fall lydnaden och nu kan vi satsa på att såsmåningom (vilket år som helst alltså) komma ut i IPO't.

Nu ser man väl mest fram emot en välbehövlig semester som bl a i vanlig ordning ska avnjutas på Akjas Kennelläger i Älandsbro, men förhoppningsvis också några sköna dagar på Alnön, bevista SSM i Skillingaryd och kanske lite pyssel hemmavid också. Det återstår att se.

Må väl!
@nnika

  • Comments(1)//annikasblogg.ljungsten.com/#post50