Ljungsten ventilerar

Ljungsten ventilerar

Jag har varit på strippklubb!

PolitikPosted by Anders Ljungsten Mon, November 08, 2010 00:52:37

Jag har varit på strippklubb!

Kungen har varit på strippklubb. Han har även varit på svartklubb och druckit öl eller annan rusdryck. Vid något eller några av dessa tillfällen har han till och med umgåtts med personer av det motsatta könet. Stoppa pressarna. Det är ju skandal! Några journalister kom fram till att det är sådan stor skandal att det inte ens räcker med ett uppslag i skvallerpressen, utan man måste skriva en hel bok om denna oerhörda katastrof för monarkin Sverige. Ett helt fantastiskt avslöjande efter att ett antal knivskarpa journalister grävt fram dessa ”fakta”. Ett scoop! En nyhet av enorma mått. Nyhet? Detta sägs ha utspelat sig för cirka 30-40 år sedan. Kungen har, om han nu var där, förmodligen inte ens något minne av festerna. Att då anse detta som någon nyhet säger nog mer om nämnda journalister än om kungen.

Arkelsten har låtit sig bjudas på en resa som finansierats av ett företag. Hon har till och med ätit mat och bott på hotell som detta företag betalat. Företaget är till råga på allt i bensinbranschen. Det måste ju ses som helt förkastligt att en politiker som jobbar med tunga frågor inom energipolitiken ens pratar med ett bensinbolag.

Nu är det väl trots allt så, att om man förväntas ta kloka beslut inom exempelvis energipolitiken kan det kanske anses som rimligt att man talar med just företag i branschen. Kanske till och med besöker företag som jobbar med just energi. Att ett företag inbjuder politiker för att informera om sin verksamhet hör i allra högsta grad till vardagen. Att en politiker tackar nej till dylika möjligheter till information innebär at han/hon med stor sannolikhet har svårare att ta kloka beslut. Om resan, maten och övernattningen betalas av oss skattebetalare blir det med automatik bättre beslut. Finns det någon som tror på det. Informationen som inhämtats under resan är ju trots allt densamma.

Att sedan jaga stackars Sahlin för att hon låtit sig bjudas på tennis är även det riktigt lågt. Det är fult att sparka på folk som redan ligger. Intressantare vore väl att utreda hur ända in i vassen en tennisbiljett kan kosta 10 000 kronor.

Om jag någon gång i framtiden, av någon helt obegriplig anledning, skulle bli så känd eller intressant att någon fick för sig att skriva en bok om mig så vill jag på detta sätt göra en del för att underlätta researchen inför denna kioskvältare. Jag har varit på strippklubb. Jag har till och med varit på så kallad svartklubb, har det visat sig. Under flera av dessa hemska kalas har jag även sjunkit så lågt att jag umgåts med flickor/kvinnor som jag inte känt sedan tidigare. Jag kan inte som kungen försvara mig med att det var 30-40 år sedan. Det är så färska synder att det nog bara hunnit gå 20-30 år. Jag var väl inte alltid så klok när jag var 20-25 år gammal. Om jag blivit fiffigare nu vid 45 får väl omgivningen eller någon grävande journalist bedöma. Jag har även låtit mig bjudas på förtäring av privata företag jag besökt inom ramen för mina politiska uppdrag. Mycket kaffe och kakor har det blivit.

Jag anser att det är viktigt för Sverige och landets invånare att politiker och andra granskas. Att journalister nagelfar och inspekterar maktens företrädare. Att man gräver fram den ibland dolda sanningen. Men låt då den del av pressen som fortfarande kan kalla sig professionell sköta detta. Det andra oseriösa grävandet efter snask och ointressanta skitsaker kan hållas i publikationer som valt att syssla med sådant trams. Att kalla de soptunnegrävare som letar sådant för journalister är en ren skymf mot dem som faktiskt tar sitt publicistiska ansvar på allvar. Jag ämnar inte köpa boken om kungens privatliv. Jag har för flera år sedan slutat köpa kvällstidningar och andra skvallerblaskor. Jag är dock fortfarande en ivrig konsument av seriös dagspress och andra medier som tar sitt uppdrag på allvar. Det tänker jag fortsätta med. Jag gillar nämligen riktiga journalister. På samma sätt som jag uppskattar andra skickliga hantverkare.

Ha de gött!

Ljungsten


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Kattis Ehrlander Wed, March 21, 2012 21:42:04

Jaha du. Där rök den politiska karriären. Både strippklubb och svartklubb. Hujedane mig.

Posted by gunnelc Fri, February 04, 2011 13:49:38

tillhör skattebetalarna,vi som betalar/försörjer politiker av alla färger, för att dom på ett ansvarsfullt sätt ska driva Sverige vidare. Vill kunna lita på att dom är rejäla människor och inte såna som smickras av makt och bjudresor.

Angående kvällspressen- jo, jag läser gärna Aftonbladet och jag väljer vilka reportage jag läser!

Angående kungafamiljen- dags för Bernadottarna att bli folkliga. Vi behöver ingen kung i Sverige längre !

Posted by Erik Olsson Sun, November 28, 2010 22:02:51

Fler strippor och saft och kaka för folket!

Nya Moderaterna!

Posted by Thomas Nilsson Mon, November 08, 2010 22:18:54

Där satt den Anders!
Blir lite avundsjuk på ditt eminenta sätt att formulera dig. Du kanske ska bli kåsör. Själv är jag inte lika ståndaktig när det gäller kvällspressen. Köper en då och då och innehållet är inte enbart urdåligt.

Posted by Lena Andersson Mon, November 08, 2010 18:49:13

Kunde inte ha sagt det bättre själv.